Det var lördagen den 15 maj som en man dödades utanför Fredriksbergsskolan i centrala Ronneby. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Mannen inte längre misstänkt för dödliga knivdådet i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Efter att åtalsfristen gått ut gällande misstänkta mordet i Ronneby i maj, väljer åklagare Marie Lindström att förlänga åtalstiden. I den fortsatta utredningen finns nu bara en misstänkt – den 36 åriga kvinnan.

I juni släpptes mannen ur häktet, men hade kvar misstankarna mot sig gällande inblandning i dödliga knivdådet på en man i 40-årsåldern, som skedde i närheten av Fredriksbergsskolan i Ronneby i maj.

Men åklagare Marie Lindström har valt att lägga ner misstankarna mot honom.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

– Nu är det bara den häktade kvinnan kvar, säger hon.

Åklagaren vill inte gå in på vad hon tror om motivet utan hänvisar till förundersökningssekretess. Kvinnan har sedan hon greps fortsatt att neka till brott.

Åtalet skulle ha väckts under onsdagen, men Lindström har bett om förlängd åtalstid till den 17 november.

– Det kan komma att bli ett nytt datum igen, om det visar sig att det behöver göras mer i utredningen, säger Marie Lindström.

Försvarsadvokaten: ”Varit jobbigt för honom”

Tommy Nilsson som varit mannens försvarsadvokat berättar att hans klient känt sig lättad efter att ha nåtts av beslutet.

– Det var ett förväntat slut som jag ser det. Det har varit tunn bevisning och min klient har hela tiden bestämt förnekat brott. Det har varit jobbigt för honom att ha detta hängande över sig en längre tid, säger Tommy Nilsson.

Mannen kan komma att kallas i rätten framöver som vittne men i nuläget vill inte åklagaren gå in på vilka hon tänkt åberopa.

– Där finns flera som är intressanta att höra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Mer i ämnet