Marindagen lättar på ID-kraven

Uppdaterad
Publicerad

I år kommer endast svenska medborgare få tillträde till Marindagen i Karlskrona den 25 augusti. Men de långa väntetiderna på pass gör att Marinbasen lättar på reglerna.

Det är det försämrade omvärldsläget som gör att Marinbasen ställt krav på att endast svenska medborgare kommer få tillträde till Marindagen. Ursprungskravet var att det krävdes svenskt pass eller nationellt id. Men de långa kötiderna för att skaffa nya pass har gjort att Marinbasen lagt till fler alternativ för att kunna besöka Marindagen.

– Då beslutet av olika anledningar tvingades tas så pass nära i anknytning till marindagen har vi beslutet att underlätta för besökarna utan att för den delen ändra på kravet avseende svenskt medborgarskap, säger Anders Engqvist, säkerhetschef Marinbasen i ett pressmeddelande.

Karlskrona

Tillsammans med ett aktuellt personbevis kan besökare komma in på Marindagen med följande id-handlingar:

Svenskt körkort

Svenskt SIS-märkt id-kort

Skatteverkets id-kort för folkbokförda i Sverige

Svenskt tjänste- eller id-kort utfärdat av statlig myndighet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet