Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan i Skurup, upplever inte att han får tillräckligt med stöd från moderaterna efter den senaste tidens politiska debatt kring slöjförbud Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Efter slöjdebatt – Mattias Liedholm lämnar Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Moderatpolitikern och rektorn Mattias Liedholm väljer självmant att lämna sina förtroendeposter i Region Blekinge och i Karlskrona kommun. Vad SVT Blekinge erfar känner han inte tillräckligt stöd från partiet efter den senaste tidens debatt kring slöjförbud för personal och elever på Skurups kommuns skolor.

I december beslutade kommunfullmäktige i Skurup kommun i Skåne att införa slöjförbud i skolan enligt en SD-motion som röstades igenom. När rektorn på Prästamosseskolan i Skurup meddelade att slöjförbudet inte skulle tillämpas i skolan blev han hotad.

Lämnar förtroendeposter

Nu begär han utträde ur moderaterna. I ett brev som SVT tagit del av skriver Mattias Liedholm:

Slöjdebatten i Skurup

– Efter den senaste tidens debattklimat där lokala moderata företrädare kan driva en icke-frihetlig politik så känner jag att jag inte längre kan vara medlem i moderaterna. Jag begär härmed utträde ur moderaterna och lämnar samtidigt mina förtroendeposter.

SVT Blekinge har varit i kontakt med Mattias Liedholm men han vill inte lämna några ytterligare kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slöjdebatten i Skurup

Mer i ämnet