Per-Ola Mattsson (S). Foto: Stina Sandström

Mattsson (S): ”Förändrar ingenting i sak”

Uppdaterad
Publicerad

Slutsatsen av kommunens utredning kring trakasserianklagelserna mot politikern Emanuel Norén (L) får inte kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) att ändra uppfattning.
– Jag vet ju vad jag har sett och hört, säger han.

Resultatet av den utredning som kommunens personalchef Jonas Jönsson gjort blev offentligt under torsdagen. I dag tog kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson del av den. Och trots att han fått hård kritik för sina tidigare uttalanden i ärendet står han fast vid att Emanuel Norén agerat olämpligt i sina privata kontakter med flera tjänstemän i kommunen.

– Den här utredningen förändrar ingenting i sak. Däremot tycker jag att det är en stor brist att inte Moderaternas gruppledare blivit hörd om vad han känner till i ärendet. För egen del har jag inte ändrat uppfattning. Jag vet ju vad jag har sett och hört, säger Per-Ola Mattsson.

Utredningen, i vilken kvinnorna själva avböjt att medverka, slår fast att Noréns kontakter varit olämpliga – men att de bara handlat om frågor kopplade till den aktuella förvaltningen.

– Och det är fel. De dokument som lämnats över till den dåvarande kommundirektören handlar om helt andra saker, säger Per-Ola Mattsson.

Emanuel Norén gav i går sin syn på Jonas Jönssons slutsatser:

– Det känns ofantligt skönt att det jag sagt från början bekräftas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anklagelserna mot Emanuel Norén

Mer i ämnet