Carl Adam Tillberg levde ett destruktivt liv och utövade våld mot sina flickvänner. Idag föreläser han om våld och hur man motverkar det. Foto: SVT

Misshandlade tidigare flickvänner – nu vill han hjälpa andra

Publicerad

Carl Adam Tillberg levde ett destruktivt liv med missbruk av sex och alkohol. Under temaveckan ”En vecka fri från våld” har han bjudits in som föreläsare till Olofström för att berätta om våld i nära relationer.

Just nu pågår ”En vecka fri från våld”, en temavecka med aktiviteter och föreläsningar i Blekinges kommuner på ämnet våld.

Carl Adam Tillberg föreläste på Nordenbergsskolan i Olofström om våld och sina egna erfarenheter som före detta våldsutövare.

– Jag sökte en gemenskap i en machokultur och missbrukade droger, sex och alkohol. Jag höll på att förlora familj, bostad och min dotter. Det var det som gjorde att jag kunde få upp ögonen.

Vill ha porrfilter i skolan

Hans föreläsning riktar sig dels till våldsutövare själva, men också till föräldrar och lärare.

– Jag tror att vi behöver porrkritiska samtal, legitimation för porr och porrfilter i skolorna.

Han säger att det finns flera saker man kan göra som anhörig.

– Märker du att den ena partnern utövar kontroll över den andre, så att den avstår från att göra saker eller gör saker mot sin vilja, säg i från och reagera. Gör det lätt för den som blir utsatt att lämna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olofström

Mer i ämnet