Hör Annika Collin, pressansvarig Åklagarmyndigheten, berätta om hur utredningen går. Foto: SVT/ Peo Möller

Man död i Ronneby – två personer misstänkta för mord

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, är anhållna efter ett misstänkt mord i centrala Ronneby.

– Det har funnits någon form av relation mellan brottsoffer och de misstänkta gärningsmännen, de är inte obekanta. Men hur det sett ut exakt vet man inte, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen region syd.

Flera polispatruller larmades till Ronneby på lördagskvällen efter ett misstänkt mord. Det ska ha skett utomhus i närheten av en skola och det finns enligt polisen ett stort antal vittnen. Händelsen har ingen koppling till skolan.

– Det hände strax innan åtta på kvällen, det är relativt fint väder i Blekinge och ljust ute så det var många som såg, säger Evelina Olsson.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Två personer anhållna

Personen som avlidit beskrivs som en vuxen man. Mannens anhöriga är underrättade.

Under söndagen anhölls två personer på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Det rör sig om en man och en kvinna i 35-40 års åldern, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Just nu pågår förhör med vittnen till händelsen. Även de misstänkta kommer att höras.

– Fristen går ut på onsdag och då ska åklagaren ta beslut om de misstänkta ska begäras häktade eller släppas på fri fot, säger Annika Collin.

Blev vittne till händelsen

En av offrets vänner fanns på platsen vid händelsen.

– Det var väldigt svårt att få grepp om situationen när det väl hände. Jag fick mest panik och jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att det har hänt. Det var som en film, man trodde inte det var sant, säger han.

Polisen håller på detaljer

Polisen är förtegen om fallet och under måndagen är de misstänkta fortsatt anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Vi vill inte på något sätt bekräfta eller diskutera detaljer, vi är tidigt i utredningen och försöker fortfarande skaffa oss en tydlig bild, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör i Blekinge och nordöstra Skåne, och fortsätter:

– Det vi kan säga är att det görs en stor mängd utredningsåtgärder som förhör, tekniska undersökningar och rättsmedicinsk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Mer i ämnet