En stor polisinsats letade efter flickan på tisdagen. På onsdagen anhölls en man misstänkt för människorov. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkta för kidnappningen har frisläppts

Publicerad

De två män som sedan igår har suttit anhållna misstänkta för att ha kidnappat en 15-årig flicka från en Karlskronaskola har frigivits. Misstankarna har försvagats.

Strax före klockan nio på torsdagsmorgonen släpptes de två kidnappningsmisstänkta männen på fri fot.

– Anledningen är nya uppgifter i utredningen som gör att misstankarna mot de båda männen har försvagats. Det finns då inte skäl längre att hålla de frihetsberövade, säger Robert Loeffel, presschef på polisen i region Syd.

De två männen är dock fortfarande inte avfärdade ur utredningen.

– För närvarande finns inga andra misstänkta i utredningen, men förundersökningen fortgår för att klarlägga vad som egentligen inträffat vid den här händelsen. Vi har många frågetecken kvar att utreda. En sak är att gå igenom övervakningsfilm från tåget där flickan anträffades för att se om vi kan få något klarläggande där.

Varifrån har de nya uppgifterna kommit som gjort att männen släpps?

– Den frågan svarar jag inte konkret på. Som sagt, vi har många frågetecken att reda ut.

Det var i tisdags förmiddag som den 15-åriga flickan ska ha blivit bortförd av två män vid en skola i Karlskrona kommun. En stor polisinsats genomfördes, och det misstänktes att flickan var på väg att lämna landet. Senare under dagen hittades hon på en tågtoalett i Landskrona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer