Flera polispatruller letade efter flickan under tisdagen Foto: Mikael Nilsson

Ytterligare en anhållen för kidnappningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit ytterligare en man, misstänkt för kidnappningen av en 15-årig flicka från en skola i Karlskrona kommun. Sedan tidigare sitter en 38-årig man anhållen.

Gripandet av den andre mannen skedde under onsdagskvällen i Malmöområdet och han sitter nu anhållen.

– Han kommer avtransporteras till Karlskrona under dagen, säger Malin Pärmborn på polisen i Karlskrona.

Hur gripandet gick till vill inte polisen kommentera, mer än att de aktivt har sökt efter personen.

Strax före klockan nio på torsdagsmorgonen släpptes dock båda misstänkta på fri fot, och misstankarna försvagades.

LÄS MER: Båda kidnappningsmisstänkta släppta på fri fot

Det var i tisdags förmiddag som den 15-åriga flickan ska ha blivit bortförd av två män vid en skola i Karlskrona kommun. En stor polisinsats genomfördes, och det misstänktes att flickan var på väg att lämna landet. Senare under dagen hittades hon inlåst på en tågtoalett i Landskrona.

LÄS MER: Tonårsflicka hittad inlåst på tåg – misstänkt kidnappning

Under onsdagskvällen greps en 38-årig man på en polisstation i Skåne, och senare under kvällen greps alltså även den andra mannen. Båda är misstänkta för människorov.

38-åringen nekar till brott, och den andre mannen ska förhöras senare under dagen. Polisen vill inte heller kommentera någon motivbild bakom bortförandet.

– Även om vi skulle ha en sådan klar för oss skulle vi inte berätta om den. Vi kommer inte säga mer under utredningens gång, säger Robert Loeffel, presschef på polisen i region Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.