Fyra veckor har gått sedan en 23-årig man blev skjuten i ett parkeringshus i centrala Karlshamn. Foto: SVT

Misstänkt för dödsskjutningen i Karlshamn omhäktas

Uppdaterad
Publicerad

Den man i övre tonåren som häktades under påskafton, misstänkt för mordet på en 23-årig man i Karlshamn, omhäktades i dag.

– Vi har inte diskuterat ifall vi ska överklaga eller inte. Han hade hoppats på att inte bli omhäktad, säger mannens försvarare Karl Hamstedt.

Fyra veckor har gått sedan en 23-årig man blev skjuten i ett parkeringshus i centrala Karlshamn. Den misstänkte mannen som är i 20-årsåldern greps bara några timmar senare på tågstationen i Lund.

Mannen i 20-årsåldern har i senare förhör medgett att han varit på platsen men säger att han själv blivit attackerad. Han förnekar fortfarande brott.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Under häktningförhandlingarna på fredagen tog försvaret upp att den misstänkte befunnit sig i en akut situation som gjort att han varit tvungen att agera som han gjorde.

– Han har blivit attackerad, han uppfattade att det var en akut situation och att han var utsatt för väldigt allvarligt överfall, säger Karl Hamstedt.

Senaste den 10 juni ska åtal vara väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Herman Nilica

Mer i ämnet