”Tack @KalmarFF för omklädningsrumsmöjligheterna igår med sparsamt benutrymme och utan vatten och toalett. Vi hälsar ert U21 välkomna i eftermiddag, bild på ert omklädningsrum finner ni i bilaga”, skriver klubben. Foto: Mjällby AIF

Mjällby AIF:s pik efter cupsegern: ”Tack Kalmar FF”

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF besegrade Kalmar FF efter straffläggning i söndagens kvartsfinal i Svenska cupen. Men de var inte helt nöjda med arrangemanget.

– Det är ju förbundet som godkänt denna pisslösning, säger Anders Torstensson, huvudtränare.

Söndagens kvartsfinal spelades på Kalmar FF:s träningsplan Gastens IP. Något som medförde sämre standard på omklädningsrummen än vad allsvenska lag är vana vid.

Det har fått Mjällby AIF att leverera en syrlig pik i sociala medier, inför att Mjällbys U21-lag tar emot Kalmar på Strandvallen under måndagen (se bilden).

”Går igång på sånt här”

Anders Torstensson, lagets huvudtränare, förklarar.

– Det är en pik med glimten i ögat, mer riktad mot förbundet än Kalmar FF. Men vi ska ut där i en barack utan vatten, toalett eller massagebänkar och hålla halvtidssnacket. Det är förbundet som beslutat att det måste finnas omklädningsrum tillgängligt nära planen, och då godkänns denna pisslösningen på ren svenska, säger han.

Och ändå vann ni?

– Haha, ja. Vi går väl igång på sådant här, vi är vana. Men det här hade förbundet aldrig gått med på om det gällt ett annat lag.

Kylan flyttade matchen

Enligt fotbollförbundet var det det kyliga väderomslaget i helgen som gjorde att matchen var tvungen att flyttas från Guldfågeln arena.

– Kalmar fick dispens att flytta matchen och presenterade då en bodlösning för omklädningsrum. I min värld var det såklart med toaletter och sådant, men så verkar inte ha blivit fallet, säger Pierre Blomqvist, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet.

SVT Nyheter Blekinge söker Kalmar FF för en kommentar.

Hammarby eller AIK i semifinal

Under måndagskvällen avgörs om Mjällby får möta Hammarby eller AIK i semifinalen på Strandvallen på lördag.

– De är båda brutalt bra fotbollslag, men de har inte gått som på räls hela försäsongen. Det ska bli spännande att se vilka vi möter, säger Anders Torstensson.

Men de får bättre omklädningsrum?

Det tycker nog inte Hammarby eller AIK, men det är bättre än förutsättningarna vi hade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mjällby är vidare till semifinal i cupen efter att målvakten Noel Törnqvist räddade en viktig straff mot Kalmar. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.