Trollhättans Pelle Ödlund fick blommor och choklad av Mjällbys supporterklubb, efter att de slagit ut FK Karlskrona ur serien. Foto: Privat/TT

Mjällbysupportrarnas chokladhån mot ärkerivalen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen skickade FC Trollhättans anfallare Pelle Ödlund ner FK Karlskrona i division 2. Då fick han blommor och choklad från oväntat håll – Mjällbys supporterklubb Sillastrybarna.

Blommorna och chokladen dök upp tidigare under måndagen, och förvånade Pelle Ödlund något. Med sina totalt fyra mål under kvalet var han den som såg till att FK Karlskrona inte spelar i division 1 nästa år.

– Lite förvånad blev jag såklart. Det är faktiskt bara från dem jag har fått blommor, men det är aldrig fel med lite uppskattning, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Sölvesborg

Blev du förvånad över avsändaren?

– Jag har hört att det är lite rivalitet mellan Mjällby och Karlskrona, men jag trodde inte det var såhär mycket. Men det är inget jag reflekterat särskilt mycket över.

”Man ska inte gulla med varandra”

Sillastrybarnas ordförande David Berggren förklarar presenten.

– Under hela förra året pratade Karlskrona, och tidningarna, om tronskifte i Blekinge och menade att de var bästa laget i länet. Så vi tänkte att vi gör en kul grej nu när det gick som det gick. Trollhättan är ett bra lag som förtjänade att gå vidare.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Det har mest varit många som gillat det, och förstått att det är med glimten i ögat. Vissa tror att det finns ett hat mellan oss, men det är långt ifrån sanningen. Det är bara en rivalitet som har byggts upp, och den tycker jag ska finnas. Det är två olika lag som slåss om att vara bäst i Blekinge och då ska man inte hålla på att gulla med varandra.

Mjällby vann division 1 södra och spelar i superettan nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet