Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Anders Gustavsson, ordförande i Mörrum Hockey, som är orolig för klubbens framtid. Foto: SVT

Mörrum Hockeys framtid står på spel – publikökning kan bli räddningen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen startar Hockeyettan. Samtidigt står Mörrum Hockeys framtid på spel på grund av corona. Men regeringens nya publikförslag kan bli räddningen.

– Det ser onekligen bättre ut med förslaget om 500 personer i publiken, men det är fortfarande ett stenhårt arbete som väntar, säger Anders Gustavsson, ordförande i Mörrum Hockey.

Sedan slutet av mars har publikbegränsningen varit max 50 personer på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på grund av corona. Restriktionerna har slagit hårt mot landets hockeyklubbar som inte bara har gått miste om biljettintäkter, utan om allt runtomkring matcherna.

– Jag är jätteorolig för ekonomin, säger Anders Gustavsson, ordförande i Mörrum Hockey.

Spelare har gått ner i lön

Klubben har gått miste om drygt två miljoner kronor i intäkter sedan mars. Hittills har de justerat budgeten tre gånger och de har även skjutit fram löner. Samtidigt har spelare erbjudit sig att gå ner i lön.

– Vi har verkligen försökt på alla sätt, säger Anders Gustavsson.

Står klubbens framtid på spel?

– Ja, det gör den absolut.

Nya förslaget välkomnas av Krif

Räddningen kan dock finnas inom räckhåll. I veckan meddelade regeringen att de kan tillåta 500 personer i publiken från och med den 15 oktober. Beslutet fattas den 8 oktober. Något som välkomnas av länets tre klubbar i Hockeyettan.

– Vi klarar oss max två-tre matcher till, men skulle förslaget med 500 i publiken gå igenom skulle det betyda mycket för oss. Då får vi pengar till spelarnas löner och så, säger Conny Berg, ordförande i Krif.

KHK hade önskat ett annat förslag

KHK:s ordförande Tobias Larsson hade dock hellre sett en annan lösning.

– Förslaget är bra ur publiksynpunkt, men vi hade hellre sett ett förslag kring procenten av arenakapaciteten, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet