Kommunledningen i Sölvesborg, med kommunchef Lars Ericsson, polisanmäler Jimmy Kärnerup (SD) igen – som motanmäler. Foto: SVT

Ny polisanmälan mot Sölvesborgs kommunrevisor

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgs kommun kommer lämna in ytterligare en polisanmälan mot kommunrevisorn Jimmy Kärnerup (SD). Detta efter att han kontaktat en kommunanställd via sociala medier, och enligt kommunen hotat med repressalier.

Under lördagskvällen skickade Kärnerup (SD) ett meddelande via sociala medier till den kommunanställde, där han efterfrågade uppgifter om ett stort antal leverantörsfakturor.

Meddelandet avslutades med en påminnelse om att det är ett lagbrott att inte lämna ut den begärda informationen.

Sölvesborg och revisorerna

Polisanmäler revisorn – igen

Nu har kommunen valt att polisanmäla Kärnerup, något Sydöstran var först med att rapportera.

– Vår medarbetare får ett hotfullt och utpressande privat meddelande en lördagkväll halv elva, som gjort henne och familjen uppriven. Det är förfärligt, och vi stöttar henne i hennes vilja att polisanmäla, säger Lars Ericsson, kommunchef.

Lämnar in motanmälan

Jimmy Kärnerup (SD) skriver i sociala medier att han å sin sida kommer lämna in en motanmälan mot ekonomichefen, som han menar har ”spridit sekretessbelagd myndighetsinformation” genom att berätta om meddelandet.

– Det är inget legitimt revisorsbeteende att bete sig som han gör. Jag har som chef ett arbetsmiljöansvar, och här hamnar en medarbetare i en mycket dålig arbetsmiljö, vilket påverkar hela kontoret, säger Lars Ericsson.

Sedan tidigare har flera polisanmälningar och motanmälningar gjorts mellan kommunrevisorerna och kommunledningen, för en rad anklagelser.

Jimmy Kärnerup meddelar att han inte kommer medverka i några medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg och revisorerna

Mer i ämnet