Foto: Sverker Berggren/Region Blekinge

Nya coronafall på kirurgen – regionen startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan stängdes kirurgavdelning 49 på Blekingesjukhuset efter ett coronautbrott – där hittills två patienter har avlidit efter att ha blivit smittade på avdelningen.

Nu har ett par i 90-årsåldern – som kan kopplas till avdelningen – smittats.

En av dem vårdas på sjukhus.

Under tisdagseftermiddagen konstaterades att en kvinna som vårdats på kirurgavdelningen har insjuknat, och att även en närstående man till henne smittats. Båda patienterna är i 90-årsåldern.

Vården startar nu en utredning av kirurgavdelningen.

Corona i Blekinge

– Utredningen är en del av vårt systematiska patientsäkerhetsarbete. Vi vill gå igenom hela händelseförloppet för att se hur vi arbetat utifrån våra rutiner, följa upp extra åtgärder och undersöka om det finns slutsatser vi kan lära oss av, säger Peter Janson, chefsläkare.

I slutet på förra veckan infördes intagningsstopp på kirurgavdelning 49 då minst sju anställda och två patienter hade smittats av coronaviruset. Två patienter har avlidit efter att ha smittats på avdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet