Foto: SVT

Nybliven riksdagsledamot räds inte nytt val

Publicerad

Blekingepolitikern Heléne Björklund (S) – som valdes in i riksdagen förra året efter tre mandatperioder som kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg – räds inte ett extraval.
– I socialdemokraterna är vi mer taggade än någonsin, säger hon.

Partiet gjorde ett dåligt riksdagsval i Blekinge och tappade ett av tre mandat till Sverigedemokraterna.

Men som första namn på riksdagslistan, och med näst flest personkryss i länet efter Jimmie Åkesson, är hon inte orolig för att bli av med sin riksdagsplats.

– Jag har aldrig någon plan B, det är det bäst att inte ha. Jag är lärare och vi har ju en bra arbetsmarknad, säger hon.

Ett extraval tror hon skulle kunna vara till socialdemokraternas fördel, även om hon inte tror att det kommer att gå så långt.

– Min förhoppning är så klart att vi får en ny regering. Men det är inga problem för oss att gå ut och valarbeta. Jag tror inte att vi riskerar bli av med några mandat, vi har ju stärkts lite i opinionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet