Etapp fem på Östra Piren i Karlshamn. Foto: SVT/Henrik Friberg

Nytt ja till pirenmiljonerna efter jävanklagelser

Uppdaterad
Publicerad

Ett enigt kommunfullmäktige röstade återigen för en utökad budget för bygget av etapp fem på Östra Piren i Karlshamn. Detta efter att kommunalrådet Per-Ola Mattsson (S) anklagats för jäv.

Under måndagen kallade kommunfullmäktige i Karlshamn till ett extrainsatt sammanträde för att på nytt besluta om en utökad budget för nybygget på Östra Piren. Kommunfullmäktige var eniga i sitt beslut. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Det här var andra gången kommunfullmäktige röstade ja till att utöka budgeten från 300 miljoner kronor till 430 miljoner. Att man behövde rösta en andra gång beror på att kommunalrådet Per-Ola Mattsson (S) – som är ordförande i Netports styrelse – anklagats för jäv, vilket BLT var först med att berätta om.

Vid måndagens röstning i kommunfullmäktige var inga av politikerna som kan anklagas för jäv på plats. Det innebär att politikerna som sitter i moderbolaget Stadsvapnet, Karlshamnsfastigheter och Netport Scicence Park inte deltog.

Sedan tidigare har även Kommunstyrelsen i Karlshamn återigen röstat för en utökad budget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.