Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Ekberg (KD) och Roger Gardell (L) vill ha besked från Moderaterna kring Roger Fredrikssons framtid. Foto: Erik Lundmark/SVT

Oviss framtid för Ronnebystyret – kräver besked från Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Anklagelserna mot kommunalrådet Roger Fredriksson (M) har lett till politisk turbulens i Ronneby. Nu kräver övriga partier i styret besked från Moderaterna.

Flera politiker och tjänstemän anklagar kommunalrådet Roger Fredriksson för kränkande beteende och maktfullkomlighet. Men vad som händer framåt är oklart och nu vill kollegorna i Samling för Ronneby ha besked.

– Vi får dubbla besked kring om någon utredning inom Moderaterna faktiskt pågår. Det hoppas jag att det gör. Innan dess är det svårt för oss andra partier att agera, säger Roger Gardell (L), gruppledare.

Vad får ni för besked?

– Vi har inte fått några alls. Och ju längre tiden går, desto värre blir det. De måste hålla oss informerade.

KD: ”Vill höra hans syn”

Anna Ekberg (KD) medger att hennes förtroende för Roger Fredriksson är skadat, och säger att gruppledarna i nästa vecka planerat ett möte.

– Vi vill höra hans syn på händelseutvecklingen. Och jag vill höra vad han ska göra åt situationen, säger hon.

Vad får du för besked från Moderaterna?

– Interna utredningar är just interna så det vet jag inte något om, och det respekterar jag. Vi måste avvakta vad de kommer fram till och vårt möte med Roger.

Ingen utredning om Fredriksson

Partiets vice distriktsordförande Kith Mårtensson har i helgen sagt att en internutredning pågår. Men till tidningen Sydöstran tillbakavisar hon i dag att utredningen specifikt handlar om Roger Fredriksson.

– Den handlar om den uppkomna situationen, säger hon till tidningen.

Roger Fredriksson tillbakavisar till tidningen BLT att det pågår en internutredning.

– Det finns ingen utredning, däremot har riksorganisationen varit väldigt engagerade och behjälpliga i att hitta en lösning och det var jag som tog initiativet till det, säger han till BLT.

SVT har sökt Roger Fredriksson och Kith Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.