– Sen kommer jag naturligtvis vidröra den så kallade ålskandalen som inträffade i vintras, säger PM Nilsson under Sveriges radios presentation av sommarvärdarna. Foto: SVT

PM Nilsson sommarpratar i P1 – om ålskandalen

Uppdaterad
Publicerad

I januari lämnade PM Nilsson sin tjänst som statssekreterare hos statsministern efter att det blev känt att han åkt fast för tjuvfiske av ål utanför Blekinges kust.

På torsdagen presenterades PM Nilsson som en av årets sommarpratare i P1 – och han kommer bland annat prata om ålskandalen.

När Sveriges radios sommarpratare i P1 presenterades berättade PM Nilsson att han kommer prata om hemlängtan och sin farfar – men också det han framför allt uppmärksammats för det senaste året.

– Sen kommer jag naturligtvis vidröra den så kallade ålskandalen som inträffade i vintras, säger PM Nilsson under Sveriges radios presentation av sommarvärdarna.

Det var under hösten 2021 som PM Nilsson togs på bar gärning av Havs- och vattenmyndighetens kontrollanter när han fiskade ål i Karlskronas skärgård utan tillstånd. Han dömdes och fick 38 800 kronor i dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske

Mer i ämnet