Polisen är på plats i Ronneby under hela söndagen. Allt för att visa närvaro och svara på frågor efter lördagens upplopp.

Polisen: ”Vi är här för att försöka dämpa frustrationen”

Uppdaterad
Publicerad

Frustration, ilska och oro. Känslorna är många bland Ronnebyborna dagen efter upploppet.
– Det finns mycket frustration i Ronneby i dag och vi är här för att försöka dämpa det, säger Richard Hagvärn, yttre befäl på polisen.

Gatstenen är svart efter lördagskvällens bildäcksbrand på torget och längs flera av Ronnebys butiker och banker syns mängder av glassplitter efter alla krossade rutor. Utanför en av bankerna är i princip alla fönster längs en 40 meter lång sträcka krossade.

Natten till söndagen utbröt ett upplopp då ett 20-tal personer kastade sten mot polis, räddningstjänst och skyltfönster. En person och en polis skadades av stenkastningen. Tre personer greps senare.

Polisen finns på plats i Ronneby hela dagen

Richard Hagvärn och hans kollegor på polisen kommer att finnas på plats i Ronneby under dagen för att visa närvaro och skapa trygghet.

– En del är oroliga och vill veta vad som har hänt och vi finns här för att samtala med medborgarna. Samtidigt är det en liten klick i det stora hela som har gjort det här, säger han.

Kollar på koppling till Malmö

Motivet till upploppet är ännu okänt, polisen vet i nuläget inte om det hör ihop med koranbränningen i Kallinge i fredags morse och oroligheterna i Malmö.

– Men det är något vi tittar på, säger Richard Hagvärn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stökig natt i Ronneby - stenkastning mot polis och räddningstjänst Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer