Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen efter storbråket: ”Sölvesborg sticker inte ut” Foto: SVT

Polisen efter storbråket: ”Sölvesborg sticker inte ut”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagkvällens bråk i centrala Sölvesborg kallade kommunledningen till krismöte och krävde ökad polisnärvaro och utökade väktarbefogenheter. Samtidigt menar polisen att kriminaliteten i kommunen inte sticker ut jämfört med i andra.

Fredagkvällens storslagsmål ledde till att fyra personer skadades och att lika många greps misstänkta för grov misshandel. Men det ledde också till att kommunledningen kallade till krismöte för att säkra tryggheten i kommunen.

– Vi hade en hel del bekymmer i somras, och nu verkar det som att det kan börja igen. Det är när det varmare vädret kommer och fler är ute som även kriminaliteten ökar, säger Emilie Pilthammar (M), kommunalråd.

Foto: SVT

Samtidigt menar polisen att kriminaliteten i kommunen inte sticker ut.

– Inte jämfört med andra liknande kommuner. Vi ser också i vår trygghetsmätning att tryggheten har ökat något, men också att den kvällstid vid exempelvis tågstationen är något lägre, säger Max Staude, kommunpolis i Sölvesborg och Bromölla.

Vill ha fler vuxna på stan

Nu vill kommunledningen utöka polisnärvaron och sätta in fler ordningsvakter för att skapa trygghet. Kommunpolisen vill inte gå in i en politisk diskussion, men håller med om att det behövs fler vuxna på staden under kvällstid.

– Och vi kan inte vara överallt på samma gång. Men vi har utbildat nattvandrare i Sölvesborg, med föreningsanknutet folk, sedan är inte jag särskilt intresserad av att prata om ordningsvakter och väktare, säger Max Staude.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet