Foto: SVT

Politikern inte längre anmäld försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den brottsmisstänkte KD-politikern försvann spårlöst vid lunchtid i tisdags och har sedan dess inte gett några livstecken ifrån sig. Men polisen fick i dag signaler om att mannen nu hört av sig till anhöriga.

Strax innan den misstänkta förskingringshärvan rullades upp i mitten av veckan gjorde sig KD-politikern oanträffbar. Trots upprepade försök till kontakt från både partivänner och personer i den förening han tidigare varit aktiv gick det inte att nå mannen.

– Jag åkte till och med hem och sökte honom i bostaden, men det var ingen som öppnade, säger den hårt drabbade fotbollsföreningen Sillhövdas ordförande Martin Hansson.

Misstänkt förskingring

Också flera av politikerns partivänner har i veckan uttryckt oro för sin tidigare kollega.

Under veckan anmäldes mannen försvunnen till polisen i Karlskrona.

Men några aktiva sökinsatser har inte gjorts och i dag fick polisen signaler på att den misstänkte förskingraren tagit kontakt med anhöriga.

– Från vår sida är ärendet inte längre att betrakta som ett försvinnande. Vi har fått indikationer på att han hört av sig, säger Göran Ståhl, som arbetar med dödsfall och försvinnanden hos Karlskronapolisen.

SVT Nyheter Blekinge har vid upprepade tillfällen sökt kontakt med KD-politikern, men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet