Foto: SVT

Regionen döms till miljonböter efter lagerfiasko

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinges utdragna lageraffär har fått en fortsättning. I dag dömdes regionen i tingsrätten till att betala tre miljoner i skadestånd i tvisten med Invexito.

Det var i och med att Region Blekinge hyrde in sig i en lagerlokal som Acrinova skulle bygga, för att lagra sjukvårdsmaterial, som tvisten fick sin början. Regionen hade nämligen lovat att Invexito att ha lagerverksamheten, menar företagets vd Patrik Åkesson.

Eftersom regionens förfarande bröt mot lagen om offentlig upphandling, rev förvaltningsrätten upp hyresavtalet med Acrinova. Efter detta har båda företagen stämt Region Blekinge.

I dag avgjordes målet med Invexito i tingsrätten som dömde regionen till att betala tre miljoner i skadestånd för uteblivna hyror. Patrik Åkesson, vd på Invexito är nöjd med domslutet även om de hade yrkat på 11,4 miljoner i skadestånd.

– Det viktigaste är att vi vann och att tingsrätten dömde till vår fördel. Summan var inte vad vi hade yrkat på så vi får se om vi överklagar men det viktigaste är att rättvisa har skipats, säger Patrik Åkesson, vd på Invexito, som äger Nättraby bruk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Blekinges lageraffär

Mer i ämnet