Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången berättar rektor Johan Johanssons dotter Amalia om hur olyckan påverkat henne, och hur hon ser på att Karlskrona kommun inte ber om offentlig ursäkt. Foto: Erik Alfredsson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rektor Johans dotter: ”Patetiskt att inte kunna be om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Åtta år har gått sedan Tullskolans rektor Johan Johansson skadades svårt i en självförvållad bilolycka. Nu väljer hans döttrar att träda fram för första gången och berätta om hur olyckan har påverkat dem.

Efter att åttaåriga Yara mördades i Karlskrona, anklagade kommunen flickans rektor Johan Johansson för att inte ha tagit varningssignaler på allvar och gjort en orosanmälan. På en nationellt uppmärksammad presskonferens meddelades att han tagits ur tjänst, vilket ledde till att han hamnade i en djup depression som slutade med ett självmordsförsök.

Då var hans döttrar Amalia och Cornelia elva respektive åtta år gamla. Nu berättar de för första gången om hur händelserna har påverkat dem, och hur de ser på att kommunen inte vill ge familjen en offentlig ursäkt.

– När den första presskonferensen hölls, där det meddelades att pappa stängts av från jobbet, var det som att någon tryckte på en knapp. Plötsligt så var pappan jag växte upp med borta, säger Amalia Johansson.

Hör mer i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Johansson var rektor på Tullskolan när Yara mördades. Han stängdes av från sin tjänst, på felaktiga grunder, och är idag funktionshindrad efter att ha försökt ta sitt liv. Foto: SVT, privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Yara

Mer i ämnet