En utskjutande takdel rasade över barnens bänk på skolgården. Foto: Privat

Risk för fler ras från skolbyggnad

Uppdaterad
Publicerad

När drift- och serviceförvaltningen nu gått igenom byggnaderna vid Tullskolan har man observerat ett flertal ställen där det finns risk för ytterligare ras. Bristerna måste nu åtgärdas snarast.

Det var i slutet av maj som en del av ett tak på Tullens förskola i Karlskrona hade spruckit och rasat ned på bänken där barnen brukar sitta ute och leka.

Fastighetsavdelningens första bedömning var att taket rasat på grund av sprickor och ålder.

Besiktat hela skolan

Efter händelsen har nu skolan besiktigats och ett flertal ställen har observerats där det finns risk för ytterligare ras, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

– Vi har gått igenom och besiktat hela skolan och har hittat flera ställen som vi nu ska säkra, säger Ida Heverius Löndahl, fastighetschef på drift- och serviceförvaltningen, till tidningen.

Enligt henne ska man nu snarast reparera och laga det som tidigare har rasat, samt åtgärda de andra ställena som brister.

Sammanlagt var det 10 till 15 tegelstenar som rasade ner tillsammans med murbruk på bänken utanför förskolan. Ingen kom till skada, då det lyckligtvis inte var någon vid förskolan just den dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.