Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Isak Jakobsson har företrätt den treåriga flickan som misshandlats av sin mamma i Ronneby. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Flickans advokat: ”Dottern hade förtjänat större skadestånd”

Publicerad

Den treåriga flickan blev grovt misshandlad av sin mamma i sitt eget hem. Filmer på misshandeln, där mamman stampade i hennes ansikte, spreds sedan i sociala medier.

– Det är brutalt, säger Isak Jacobsson, som varit flickans målsägandebiträde under utredningen.

Under onsdagen dömdes den unga Ronnebymamman till fängelse i två år, efter att den grova misshandeln av sin treåriga dotter uppmärksammades i sociala medier i september.

Isak Jacobsson har varit målsägandebiträde för den lilla flickan och yrkade på ett skadestånd på 180 000 kronor. Blekinge tingsrätt dömde dock mamman att betala 110 000 kronor till flickan.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

– Jag tycker att det borde blivit ett högre skadestånd. Misshandeln är brutal och det är ett väldigt extremt fall. Det pågår i flera dagars tid, hon filmar och hon gör det i hennes hem som ska vara tryggt, säger Isak Jacobsson.

Hur mår flickan idag?

– Det är svårt att säga vad det här kommer sätta för spår i henne, men hon mår efter omständigheterna bra och har det bra i det familjehem där hon befinner sig nu.

Hör målsägandebiträdet berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet