Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ronnebymamman filmade när hon slog och stampade sin treåriga dotter. Nu döms hon till två års fängelse. Foto: SVT

Mamma misshandlade sin treåriga dotter – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september spreds flera filmklipp i sociala medier, där en kvinna misshandlade sin treåriga dotter. Nu döms hon till två års fängelse, och ska också betala 110 000 kronor i skadestånd till sin dotter.

På filmklippen sågs hur Ronnebymamman bland annat stampade sin treåriga dotter i ansiktet, samt knuffade och slog henne. Polisen kunde snabbt identifiera och gripa kvinnan, som är i 20-årsåldern.

Nu döms hon till två års fängelse av Blekinge tingsrätt, för bland annat grov misshandel. Mamman ska dessutom betala 110 000 kronor i skadestånd till flickan, som är omhändertagen.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

– Jag har varit i kontakt med min klient och hon är naturligtvis förkrossad över den här domen. Vi ansåg att det fanns fog för en icke frihetsberövande påföljd, men tingsrätten har resonerat annorlunda, säger Markus Segerström, mammans försvarsadvokat.

”Manipulerades av okänd man”

Enligt kvinnan själv blev hon manipulerad av en okänd man på Snapchat att utföra våldet mot sitt barn. Han ska ha sagt åt henne att misshandla sin dotter för att ”visa att hon bestämmer”, och skicka filmerna till honom. Mamman menar att hon gjorde det – för att mannen påstod att de då skulle få ett bra liv tillsammans.

– Vi har inte sett några förmildrande omständigheter även om det då gjordes gällande att det är någon annan som påverkat den tilltalade att agera som hon har gjort. Hon har ju haft möjlighet att stå emot det naturligtvis. Det är ju en person hon enligt egen uppgift aldrig har träffat, säger Dan Sjåstad, lagman vid Blekinge tingsrätt.

Kvinnan har genomgått en rättpsykiatrisk undersökning som visar att hon inte led av någon allvarlig psykisk störning under misshandeln av dottern. Åklagare Anna Johansson Toresten yrkade på två års fängelse – en linje Blekinge tingsrätt också har valt att gå på.

Förutom grov misshandel döms mamman även för flera fall av misshandel och ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet