Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Isak Jakobsson, företräder den treåriga flickan som misshandlats av sin mamma i Ronneby. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Ronnebyflickans advokat om bevisningen: ”Jobbigt att titta på”

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av september började filmklippen på när en mamma i Ronneby misshandlar sin dotter få stor spridning i sociala medier. Nu har även flickans företrädare tagit del av filmklippen – som han upplevde som stötande och jobbiga att titta på.

– Jag har ju fått en typ av relation till henne nu, vilket gör det ännu jobbigare såklart, säger advokaten Isak Jakobsson som är särskild företrädare för flickan.

Ronnebymamman säger i polisförhör att en okänd man uppmanat henne att utföra misshandeln via sociala medier. Men det är inget som flickans företrädare tror har någon förmildrande effekt.

– Det gör ju inte hennes brott mindre allvarligt, säger advokat Isak Jakobsson.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Har sovsvårigheter

Enligt polisförhör med kontaktfamiljen som flickan nu bor hos ska hon ha haft svårigheter med att sova, då hon drabbas av panik och skriker.

Vilka indikationer har du fått på vad flickan fått för men av misshandeln?

– Det vill jag inte uttala mig om i nuläget, tyvärr.

Inför rättegången, som väntas inledas först efter årsskiftet, ska Jakobsson se hur pass stort skadestånd han kan yrka på för den treåriga flickan. Han har sedan omhändertagandet av flickan träffat henne två gånger och menar att hon efter omständigheterna mår bra.

Hör Isak Jakobsson uttala sig om förundersökningen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet