Ronnebymamman säger i polisförhör att hon blev manipulerad av en okänd man på Snapchat till att utföra misshandeln mot sin treåriga dotter. Foto: Polisen/SVT

Ronnebymammans egna ord om våldsfilmerna: ”Blev manipulerad”

Uppdaterad
Publicerad

Filmerna på när en mamma i Ronneby misshandlade sin treåriga dotter väckte stor uppmärksamhet. Kvinnan själv menar att det var en okänd man i sociala medier som uppmanade henne att misshandla sin dotter.

– Han sa till mig att jag ska göra detta, säger kvinnan i förhör.

Kvinnan, i 20-årsåldern, står åtalad för bland annat grov misshandel av sin treåriga dotter, efter att filmklipp på hur hon bland annat stampade barnet i huvudet började spridas i sociala medier.

I förhör berättar kvinnan vad som hände enligt henne. Hon menar att det bara var under de tre sista dagarna innan hon greps som misshandeln ägde rum, efter att hon fått kontakt med en okänd man i sociala medier som sagt åt henne misshandla sin dotter för att ”visa att hon bestämmer”, och skicka filmerna till honom.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

– Det var då dom här tre dagarna som han började säga att jag ska göra dessa grejer, säger hon.

Förhörsledaren: Det är en främmande människa, hur kommer det sig att du väljer att göra det här mot din dotter?

– Alltså helt ärligt, jag vet inte. Jag tror inte ens jag tänkte efter innan jag gjorde detta. För han sa till mig att jag skulle göra det. Och att vi sen skulle få ett bra liv.

Hittat chattkonversation

I kvinnans telefon har polisen hittat en chattkonversation som styrker kvinnans berättelse. Vem mannen hon skriver med är framgår inte, och kvinnan själv säger att hon inte vet.

I Ronnebymammans telefon har polisen hittat en chatt som visar hur en okänd person uppmuntrade misshandeln. Foto: Polisen

Kvinnan står åtalad för grov misshandel, misshandel av normalgraden samt ofredande. Hon erkänner brott, men menar att misshandeln inte ska ses som grov.

– Alltså, om inte han hade sagt till mig att göra de här grejerna, hade jag aldrig rört, alltså jag hade aldrig lagt en hand på min dotter, säger Ronnebymamman.

Hon har genomgått en mindre psykiatrisk undersökning, som visat att hon kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning vid såväl gärningstillfället som vid undersökningstillfället.

Barnet är omhändertaget och mår, enligt uppgifter i förundersökningen, efter omständigheterna bra.

Hör dotterns företrädare uttala sig om utredningen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Isak Jakobsson, företräder den treåriga flickan som misshandlats av sin mamma i Ronneby. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet