Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Erik Lundmark

Ronnebyflickans grannar i chock: ”Så hemskt – svårt att förstå”

Uppdaterad
Publicerad

Flera filmklipp som fått spridning i sociala medier uppges visa hur en mamma brutalt misshandlar sin treåriga dotter. Det misstänkta brottet har lett till en enorm hatstorm i sociala medier, som även nått den misstänktas grannar och anhöriga.

Det var under måndagen som de brutala filmklippen började spridas i sociala medier. Under kvällen greps och anhölls Ronnebymamman, och dagen därpå greps ytterligare en kvinna i nära relation till familjen.

Hat på sociala medier

Filmklippen orsakade en massiv hatstorm i sociala medier, där tusentals hat- och hotmeddelanden publicerats, främst riktade mot de misstänkta kvinnorna, men även mot andra. SVT har varit i kontakt med några av den misstänkta mammans grannar.

– Jag har fått meddelanden av folk som undrat om jag är den här familjens granne. Jag tycker det känns obehagligt att information är så lättillgänglig, säger en granne.

SVT har även varit i kontakt med en anhörig till familjen, som säger att de inte märkt att något varit fel, och att det som framkommit chockat dem.

Erkänner brott

Den misstänkta mamman erkänner misshandel av normalgraden, men nekar till grov misshandel.

– Hon mår väldigt dåligt över allt som har inträffat. Jag kan tyvärr inte säga mer än så på grund av förundersökningssekretessen, säger Markus Segerström, kvinnans försvarsadvokat.

Den andra kvinnans inställning till brottsanklagelsen är i nuläget oklar. Barnet är omhändertaget av sociala myndigheter.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.