Den rättsmedicinska undersökningen slår fast att Ronnebymamman inte led av en allvarlig psykisk störning under misshandeln av sin treåriga dotter. Foto: SVT

Ronnebymamman inte psykiskt störd – riskerar fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan från Ronneby står åtalad för grov misshandel av sin treåriga dotter – vilket hon själv delade vidare på internet. Nu visar den rättsmedicinska utredningen att hon inte led av någon allvarlig psykisk störning vid tillfället, rapporterar BLT.

Kvinnan i 20-årsåldern greps, anhölls och häktades i slutet av september 2022, då flera filmer som visade hur hon misshandlade sin treåriga dotter spreds på nätet.

Filmerna väckte starka reaktioner och en av dem visade tydligt hur mamman stampade sin dotter i ansiktet.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Flickan är omhändertagen och mamman, som erkänt, står åtalad för grov misshandel, misshandel och ofredande.

I förhör har kvinnan berättat hur en okänd person hetsade henne till att misshandla dottern. I kvinnans mobil har polisen hittat chattkonversationer som styrker hennes berättelse.

Inte psykiskt störd

Inför rättegången som inleds den 23 februari, har kvinnan genomgått en rättpsykiatrisk undersökning. Den visar nu att kvinnan inte led av någon allvarlig psykisk störning under misshandeln av dottern. Hon riskerar därmed att dömas till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet