Hör åklagare Anna Johansson berätta om fallet, efter att Ronnebymamman häktades i september. Foto: SVT

Ronnebymamman åtalas för grov misshandel av treårig dotter

Uppdaterad
Publicerad

Det uppmärksammade misshandelsfallet i Ronneby där en mamma ska ha misshandlat sin dotter har nu lett till åtal.

Mamman åtalas för grov misshandel, misshandel och ofredande.

Det var i september som flera filmklipp på en barnmisshandel började spridas i sociala medier. Mamman i Ronneby kunde snabbt gripas misstänkt för misshandeln och barnet omhändertogs av sociala myndigheter.

Nu åtalas kvinnan vid Blekinge tingsrätt för att hon vid upprepade tillfällen ska ha slagit, knuffat och kastat föremål på den treåriga dottern. Hon åtalas också för ett fall av grov misshandel då hon enligt åtalet flera gånger har stampat dottern både i huvudet och på överkroppen.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Dessa klipp har sedan spridits i sociala medier, vilket ledde till mängder med anmälningar både till polis och socialtjänst.

Mobilfilmer i bevisningen

Mamman åtalas också för ofredande då hon ska ha hållit dottern vaken mitt i natten och upprepade gånger påtalat att ”det är mamma som bestämmer”.

Enligt stämningsansökan har kvinnan i förhör erkänt de faktiska omständigheterna.

I bevisningen mot kvinnan finns flera mobilfilmer och fotografier. Det finns även konversationer i sociala medier som visar hur kvinnan delat filmerna vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet