Patrik Hansson (S) vill se en annan kandidat än Magnus Manhammar till riksdagen. Foto: SVT

S-bråket: Karlskronaförening vill se ny riksdagsman – från Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

En av Karlskronas S-föreningar vill inte längre se sin egen ledamot Magnus Manhammar kvar i riksdagen.

I stället nomineras två namn – från Sölvesborg.

Draget beskrivs internt som ”mycket ovanligt”.

Det är Hässlegården/Torskors S-förening i Karlskrona som alltså inte längre har förtroende för riksdagsledamoten Magnus Manhammar – som representerat Karlskrona i riksdagen sedan valet 2014.

I stället nomineras riskdagsledamoten Heléne Björklund och den förre riksdagsmannen Peter Jeppsson – båda från Sölvesborg.

Beskedet är en tydlig markering och bedöms internt i partiet av personer som SVT talat med som ”mycket ovanligt”.

– Personligen tycker jag att det är dags att Karlskrona företräds av en ny riksdagsledamot. Heléne Björklund är vårt självklara förstanamn, säger kommunstyrelsens tidigare ordförande Patrik Hansson (S), som ansvarar för Hässlegården/Torskors nomineringar.

Vill se en öppen diskussion

SVT Nyheter Blekinge kunde tidigare i veckan avslöja att den tidigare riksdagsmannen Peter Jeppsson fått frågan om att låta sig nomineras för en rikspolitisk comeback – något han också tackat ja till.

– Både Peter och Heléne står för ett politiskt ledarskap som jag verkligen gillar, säger Patrik Hansson.

Karlskrona har ju redan i dag en riksdagsledamot. Vore det inte naturligt att föra fram det namnet?

– Mitt svar är att vi vill se en öppen och bred diskussion om vilka som på bästa sätt kan företräda Blekinge och Socialdemokraterna i riksdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.