Inför partistyrelsens beslut på söndag har S i Blekinge inte gett besked om de vill att Sverige ska tillhöra länderna under Natos flagga. Foto: TT

S i Blekinge ger inget förhandsbesked om Nato

Publicerad

Från annat håll i landet har det redan kommit besked om hur Socialdemokraterna ställer sig till ett svenskt Natomedlemskap. Men från Blekinge dröjer det.

Efter Finlands ja i torsdags meddelade Socialdemokraterna i Västerbotten att de stödjer ett svenskt Natomedlemskap. Men något besked från S i Blekinge kommer inte inför partistyrelsens Natobeslut på söndagen.

Blekingedistriktets ordförande Heléne Björklund (S) sitter i partistyrelsen. Hon är också riksdagsledamot i försvarsutskottet och hon förklarar varför det inte blir något förhandsbesked från Blekinge om Nato.

– Nej, Blekinge tar inte ställning på det viset. Det är inte heller så uppdraget har varit, det är ingen omröstning. Vi har diskuterat frågan internt och det finns oroliga röster och negativa röster och positiva. Men vi har inte tagit ett beslut. Det gör partistyrelsen på söndag, säger Heléne Björklund till SVT Nyheter Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige och Nato

Mer i ämnet