Riksdagsledamoten Magnus Mannhammar och Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, är två som har undertecknat. Foto: TT/SVT

S-politiker i gemensamt upprop om asylrätten

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som förhandlingarna om en ny migrationsöverenskommelse pågår har 233 socialdemokrater gått ihop i ett gemensamt upprop. I en debattartikel i Aftonbladet, som undertecknas av flera Blekingepolitiker, skriver de att en volymsättning av asylinvandring strider mot flyktingkonventionen.

S-politikerna skriver i debattartikeln att ett tak eller volymmål när det gäller asylansökningar inte är är förenligt med asylrätten. ”Hur många som kommer att behöva en fristad beror på vad som händer i omvärlden och kan därför inte bestämmas i förväg.” , skriver de i artikeln.

Riksdagsledamoten Magnus Mannhammar, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona Sandra Bizzozero, Johanna Beijer, oppositionsråd i Sölvesborg, Teo Zickbauer ordförande i Ronneby Arbetarekommun och Annica Blomstrand, ledamot i Östra S-föreningen har skrivit under debattartikeln som publicerades under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.