Under Yaras sista dag i skolan plockade klasskamraterna skräp och städade. Foto: SVT

Så var Yaras sista timmar i livet

Uppdaterad
Publicerad

De två mordåtalade använde både mobiltelefoner och datorer under dagen och kvällen då Yara dog. Det har hjälpt polisens utredare att i detalj kartlägga familjens aktiviteter det aktuella dygnet.

12.30 Den 32-årige mannen tar med sig ett av parets gemensamma barn för att fiska. Fångsten dokumenteras med mobilkameran. Under tiden är Yara i skolan där det är gemensam städdag. Bilder från skolan visar att hon plockar skräp med sina klasskamrater. Den 31-åriga kvinnan är kvar i lägenheten med parets yngste barn.

14.30 Mannen och barnet kommer tillbaka bostaden för att rensa fisken. När de är färdiga går de till en matbutik i närheten av lägenheten, något som i efterhand kontrollerats med affärens kassaregister.

Fallet Yara

16.30 Mannen kommer tillbaka till hemmet med barnet. Då har Yara kommit hem från skolan. I förhör säger han till polisen att hustrun och Yara då hade bråkat.

21.02 Utredningen visar att det åtalade paret var och en för sig hade flera kontakter med utomstående under kvällen. Den 31-åriga kvinnan ska bland annat ha haft en sms-konversation med Yaras mamma vid detta klockslag.

21.19 Den misstänkte 32-åringen ska under kvällen ha haft tre chattdialoger på Facebook med en kvinnlig bekant. Det sista meddelandet till kvinnan skickades vid den här tidpunkten.

21.20 Mannen filmar i Yaras sovrum. Rummet är mörkt och bara upplyst av ett svagt sken från gatan. På filmen hörs den åtalade kvinnan uppmana Yara att dricka och sova.

21.23 Mannen startar på nytt en filmsekvens med mobilen. En till synes livlös kropp har då flyttats till bostadens toalett där den 31-åriga kvinnan sprutar kallt vatten med duschslangen i ansiktet på flickan. Mannen hörs säga: Varför gjorde du det? Det är ju ett barn? Finns det någon som slår ett barn?

22.00 Kvinnan larmar ambulans. Innan har hon försökt att få liv i Yara genom att flytta henne till lägenhetens hall och spruta parfym på henne. Därefter flyttas kroppen ytterligare, denna gång till vardagsrummet. Där får Yara nya kläder och läggs på soffan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet