Tjuvarna slog sönder inredning i skolan i sin jakt på stöldgods. Foto: Sölvesborgs kommun

Tjuvarna slog sönder skolan – skador för halv miljon

Publicerad

Under natten mot fredagen bröt sig någon eller några in på Mjällby skola i Sölvesborg. I jakten på värdesaker bröt tjuvarna upp 30-40 dörrar – och orsakade skador för stora belopp.

Någon gång under torsdagskvällen eller natten mot fredagen bröt sig tjuvarna in i den del av Mjällby skola där högstadiet finns. Därefter gick de igenom lokalerna i jakt på värdesaker som datorer. En omfattande skadegörelse mötte personalen som kom till skolan på fredagsmorgonen.

– De har tagit en hel del datorer, sen vet vi inte så mycket mer innan lärarna har inventerat och kunnat se vad som saknas, säger Daniel Nilsson, fastighetsförvaltare.

Han tror att det handlar om 30-40 dörrar som brutits sönder under tjuvarnas framfart.

– De har haft sönder dörrkarmar, inredning, låsta skåp, arkivskåp. Ja, det mesta som gått att låsa, säger han.

Högstadieeleverna på skolan har fått stanna hemma under fredagen. Polisen har varit på plats och undersökt brottsplatsen.

– Högstadiedelen har varit stängd eftersom vi måste säkra upp så att man inte skadar sig, säger Daniel Nilsson.

På måndag kommer skolan att vara öppen som vanligt igen.

– Än så länge om vi bara tittar på det vi kan se så handlar det nog om en halv miljon kronor. Det är tråkigt, man förstör för mer än man kommer åt. Det finns inte så mycket värde i det man stjäl, det är skadegörelsen som kostar pengar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet