Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åsa Evaldsson (M), ordförande i utbildningsnämnden i Ronneby kommun, berättar om de konsekvenser utbrottet får. Foto: SVT/Jerker Hagman

Coronautbrott på högstadieskola i Kallinge

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer bekräftas smittade av covid-19 på Kallingeskolan. Flera personer är även hemma med symptom. Därför beslutar kommunen nu att övergå till distansundervisning från och med tisdag.

Högstadieskolan är delvis stängd, och från och med tisdag övergår undervisningen istället till distans. Enligt kommunen handlar det om ett tillfälligt beslut, som gäller så länge behovet kvarstår.

– Vi har gjort bedömningen att vi inte kan bedriva undervisningen på högstadiet på ett säkert sätt på grund av lärarbrist. En tredjedel av personalen är frånvarande idag, vi bedömer även att det finns en risk att antalet sjukanmälningar ökar under helgen, säger Åsa Evaldsson (M), ordförande i utbildningsnämnden i Ronneby kommun.

”Väl förberedda”

Enligt förvaltningschef Tobias Ekblad är både elever och personal förberedda för distansundervisning.

– Vi har en bra planering att luta oss mot. Men det krävs en del detaljplanering som gör att måndagen kommer att vara studiedag för eleverna, säger han.

Sammanlagt går 390 elever på skolan, som har 60 personer anställda i personalen. Om det är elever eller lärare som är smittade vill inte kommunen gå in på.

Texten uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet