Enligt Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare, kan lokala coronarestriktioner snart bli aktuella i Blekinge. Foto: SVT

Smittskyddsläkaren om lokala restriktioner: ”Inte långt borta”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har flera regioner infört lokala restriktioner på grund av en ökad coronasmitta – något som kan bli verklighet i Blekinge inom kort.

– Det ligger inte långt borta, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare.

Skåne införde lokala restriktioner för två dagar sedan på grund av den ökande smittspridningen av coronaviruset. Under torsdagen kom beskedet att även region Stockholm, Västra Götaland och Östergötland kommer att skärpa restriktionerna.

I Blekinge, där antalet bekräftade coronafall har ökat stort de senaste dagarna, kan lokala restriktioner bli aktuella inom kort.

– Det ligger inte långt borta, så mycket kan jag säga. Vi följer noggrant utvecklingen i andra regioner och gör fortlöpande bedömningar av läget här, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

När lämnar du besked?

– När och om det blir lokala restriktioner kommer vi att meddela det via ett pressmeddelande eller så kallar vi till presskonferens.

Exempel på lokala restriktioner kan vara att undvika att vistas i inomhusmiljöer såsom butiker och köpcentrum eller att undvika att resa med kollektivtrafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet