Statssekreteraren PM Nilsson har dömts för tjuvfiske av ål i Karlskrona skärgård. Foto: SVT/Arkiv

Statssekreterare PM Nilsson döms för tjuvfiske av ål i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

PM Nilsson, den tidigare medieprofilen och numera statssekreterare åt statsminister Ulf Kristersson (M), har dömts till höga böter för att ha tjuvfiskat ål i Blekinge skärgård. Ett brott han erkänner, skriver Sydöstran.

Det var under hösten 2021 som PM Nilsson åkte fast när han tjuvfiskade ål. Det ska ha varit utanför Bollöarna i Karlskrona skärgård.

Nu straffas han med dagsböter på totalt 38 800 kronor, skriver Sydöstran.

Statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske

”Ber om ursäkt”

”Ryssjorna var mina och jag tar självklart ett strafföreläggande för brott mot fiskerilagen”, skriver Nilsson i en kommentar på Facebook.

”Jag ber om ursäkt för det merjobb jag orsakat hos Havs- och Vattenmyndigheten och hos polisen. De har viktigare saker för sig och det är viktigt att alla följer lagen”, fortsätter han.

PM Nilsson har tidigare varit politisk redaktör på tidningen Dagens industri och även varit chef för ledarredaktionen på Expressen. Sedan november förra året är han statssekreterare i regeringskansliet.

SVT Nyheter söker PM Nilsson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske

Mer i ämnet