Foto: SVT

Efter kritiken – nu avgår Stjernlöf (M)

Uppdaterad
Publicerad

Emma Stjernlöf (M) lämnar i dag sina uppdrag som regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden med omedelbar verkan.

Stjernlöf skriver själv i ett pressmeddelande att hennes familj farit oerhört illa efter den senaste tidens turbulens.

Den kritiserade regionpolitikern Emma Stjernlöf (M) lämnar nu i förtid sina uppdrag efter den konflikt som pågått inom partiet en längre tid. Redan i juni meddelade Stjerlöf att hon avgår, men sagt var då att hon stannar i Moderaterna och formellt avgår den 30 september.

Men i dag meddelar alltså Emma Stjernlöf att hon nu lämnar sina uppdrag som regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden med omedelbar verkan.

Maktstriden i region Blekinge

– På grund av allt som hänt det senaste året har jag och min familj farit oerhört illa och har därmed nått vägs ände, säger Emma Stjernlöf (M) i ett pressmeddelande.

I övrigt lämnar hon inga mer kommentarer.

Regionrådet Erik Lindborg (KD) blir den som tills vidare får leda det politiska arbetet i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Ersättare utses på fullmäktige

Regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M) säger att partiets valberedning redan arbetar med att hitta en ersättare och att en sådan ska utses i samband med regionfullmäktige i slutet av september.

– För egen del önskar jag att vi nu kan lägga hela den här historien bakom oss. Vi står inför viktiga politiska utmaningar och jag är övertygad om att vi kan resa oss och gå vidare.

Hur har du själv påverkats av den här långdragna konflikten?

– Mina personliga känslor har jag valt att inte lufta.

Lennarth Förberg (M). Foto: Region Blekinge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet