”Min bror Mikael var väldigt glad för just kanelbullar. Därför har jag valt den här bilden på honom” säger systern som ofta besöker broderns grav i Karlskrona. Foto: SVT/Privat

Systerns lättnad efter hovrättens dom: ”Rättvisa för Mikael”

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten dömer de båda män som mördade och styckade 57-årige Mikael från Karlskrona till livstids fängelse. Ett besked som togs emot med lättnad av offrets familj.

– Det är en lättnad, vi är väldigt glada nu, säger systern efter beskedet.

Hovrätten fastställer tingsrättens livstidsdom för Mikaels 22-årige son, och skärper straffet för den 23-årige sambon till samma påföljd.

Dagens besked kom som en lättnad för mordoffrets familj:

Styckmord i Karlskrona

– Vi känner en stor tacksamhet, att det blev rättvisa för Mikael. Det har varit spänt hela förmiddagen här.

Det senaste året har varit en lång och känslomässigt påfrestande tid för hela familjen.

– Det kändes som att det aldrig skulle ta slut, men nu får vi hoppas att det här blir något slags avslut för oss, säger hon.

Hoppades på livstid

Mikaels anhöriga följde förhandlingarna i tingsrätten på plats och var missbelåtna med domstolens beslut att då ge 23-åringen ett tidsbestämt straff.

I dag välkomnades därför hovrättens straffskärpning.

– Vi ville att båda skulle få livstid och det har de fått i dag. Vi säger bara tack, tack, tack för att det blev såhär, för Mikaels skull.

Den privata bilden på Mikael har familjen valt med omsorg.

Den påminner om en familjemedlem som är djupt saknad.

– Han var väldigt glad i kanelbullar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet