Foto: SVT

Tillbakavisar uppgifter om bråk: ”Bra sammanhållning”

Uppdaterad
Publicerad

Personal på den klinik vid Blekingesjukhuset som stängs efter jul menar att bilden av interna personalkonflikter och bråk är felaktig. I ett brev beskriver de anställda tvärtom sammanhållningen som god.

Tidigare i veckan kunde SVT Nyheter Blekinge berätta att avdelningen 57 – medicinkliniken – i början av nästa år slår igen på grund av personalbrist. Enligt Vårdförbundet har situationen på avdelningen blivit ”akut” – på grund av långvariga arbetsmiljöproblem kopplade till bemanningsläget.

Bakgrunden var också, enligt uppgifter till SVT Nyheter, hög arbetsbelastning samt konflikter mellan chefer och anställda och mellan olika personalgrupper.

Men den senare förklaringen tillbakavisar i dag personalen som i ett brev dementerar att det funnits bråk och konflikter mellan de anställda.

Personalgruppen medger att det under en tid cirkulerat rykten om dålig stämning bland personalen, men att dessa uppgifter inte rimmar med verkligheten.

”Vi har en bra sammanhållning trots hög arbetsbelastning och orolig arbetssituation.”, skriver personalen i brevet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.