Bo Lundqvist, chef för kalla fall i region Syd informerar om eftersökningen av Lelle Hildebrand. Foto: Polisen/Robert Loeffel

Trots hjälp av dansk polis – inga nya spår efter Lelle Hildebrand

Publicerad

Dansk polis har under två dagar sökt efter försvunne Lelle Hildebrand med hjälp av särskilda specialsökhundar. Men eftersökningen gav inga resultat.

Under två dagar har sökningen pågått i trakterna av Arkelstorp utanför Kristianstad och fyra specialsökhundar från den danska polisen har biträtt med sina specialkunskaper i ett intensivt sökande i ett avgränsat område.

Men under torsdagen meddelade polisen att eftersökningen inte har gett något resultat och inga fynd har gjorts i sökområdet.

– Tyvärr hittade vi inte Lelle Hildebrand men eftersöket har varit viktigt för utredningen att genomföra. Vi är jättetacksamma för hjälpen från den danska polisen i detta ärendet. Nu jobbar vi vidare med eftersök inom ett område med biträde av Arméns sökpluton inom kort berättar Bo Lundqvist, chef för polisens kalla fall grupp i region Syd, i ett pressmeddelande.

Lelle Hildebrand försvann 1999 i Sölvesborg och polisens rubricering i ärendet är mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet