Hur ser din bostadssituation ut? Har det varit lätt eller svårt att hitta ett bra boende? Foto: TT

Blekingeborna tyckte till om bostäder: ”Priserna idag är ohemult höga”

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen fick Blekingeborna chatta om sina erfarenheter av att hitta bostad.

Lätt eller svårt att hitta boende? Var hade du velat bo? Hur ser priserna ut på hus och lägenheter? Det handlade SVT Nyheter Blekinges bostadschatt om.

Vad tycker du om Blekinges bostadsmarknad?

J • Bostadspriserna är bra srtt emot mpnga abdra delar av landet. Dock alldeles för höga när man tänker på kommunens attraktionskraft. Då Karlskronas befolkningsnivå har stått mer eller mindre stilm i årtionden, så vet jag inte om det finns en attraktion att prata om? Vi som bor här vet vilken pärla i havet vi har. Politiker är dock oförmögna att skapa attraktion bortsett frpn turism.

Kai • Vet inte vad det klagas på. Har aldrig haft några som helst problem att hitta bra boende här. Man får skylle sig själv om man flyttar t stora städer. Tacka vet jag Blekinge.

Albin • Har funderat lite kring hyresrätterna på trossö (Karlskrona). Vet någon här när det senast byggdes en hyresrätt där och/eller om det finns några planer på nya att bygga nya?

Inflyttad • Billigt och mycket att välja på jämfört med ex.vis Skåne !

Dr Dyster • Priserna idag är ohemult höga tack vare ränteläget. Inom en inte alltför avlägsen framtid i pandemins spår kommer tyvärr räntorna att stiga - dramatiskt.
Det kommer gissningsvis medföra att många hamnar på boendekostnader uppåt 10-15,000 kanske t.om 30,000 i månaden beroende på lånemängd.
Hur mycket marginaler har hushållen? Vad är man villig att betala för "ett fint boende"?

Max • Bor i Karlshamn, är ung, långtidssjukskriven och får försörjningsstöd. Var i akut behov av boende, men fick inte lån att köpa. Min mamma var tvungen att ta eget lån och köpa bostadsrätt som jag nu hyr av henne. Lägenheten är perfekt för mej, jag supertrivs I kommunen, får bra stöd både från vård och kommun här. Tycker priserna att köpa är bra i blekinge samt även hyran för hyresrätter är okej.

SVT Nyheter Blekinge har besökt två olika bostadsköpare i länet som båda har lagt cirka 1,4 miljoner på sina nya hem - se vem som fick störst och minst bostad för pengarna.

Marie • vi bor vid Sölvesborg och är så nöjda med det. Vi ska verkligen inte klaga om några priser bör, jag har en syrra i Sthlm...

* • Som storfamilj är det i princip lönlöst att hitta boende. Särskilt till uthyres😣 Vi bor själva 7 pers i en lägenhet på 3 rok inom ett fastighetsbolag som varken åtgärdar mögel eller fuktskador. Högre hyra ska dom dock ha ändå😩

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet