Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se 24-åriga Mika Koskinen visa upp förödelsen efter ovädret med fallvindar. Foto: Jonna Björnbom/SVT

Mika i Bjursås förlorade skog efter ovädret

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga ovädret på onsdagen där stora mängder träd föll i skogen och över vägar utanför Falun, har påverkat Mika Koskinen som äger en mindre skogsfastighet mellan Lustebo och Bjursås i Falu kommun.

– Det är hur många hundra meter som helst med nedfallna träd. Vi snackar hektar, säger han och visar upp förödelsen.

Regnskurar drog in över Dalarna vid lunchtid under onsdagen när SMHI hade utfärdat en gul varning. Väster om Bjursås blev vindbyarna så kraftiga att många träd föll omkull.

Skogsägaren Mika Koskinen utanför Falun som sett mycket av sin skog förstöras, berättar att han aldrig varit med om något liknande.

– Enda gången jag hört om något sådant här omkring var kring 24 år sedan, då fanns inte jag ens på jorden. Min mor har bara berättat om det, säger han.

Nu väntar ett hårt och långt arbete för Mika med att åtgärda skadorna.

– Det är enorma mängder tid vi snackar om.

”Om inte det här kan kallas för någon typ av mindre naturkatastrof, då vet jag inte vad” – följ med till förödelsen i Mikas skog.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ska man agera om man hamnar mitt i fallvindarna och då brukar de bildas – SVT:s meteorolog svarar på frågor om fallvindar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.