Under måndagen kommer polisen att knacka dörr i området där de båda männen sköts. Åklagare Kristofer Magnusson har tills imorgon, tisdag, på sig att begära den anhållne mannen häktad. Foto: Anders Hansson, SVT

Åklagaren: ”Nu pågår ett intensivt utredningsarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inte gripit någon ytterligare misstänkt efter dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge i fredags. Den anhållne, som är en man, är fortfarande skäligen misstänkt för mord. Under måndagen fortsätter polisens arbete med att bland annat hålla förhör och knacka dörr i området.

Under måndagsmorgonen tilldelades åklagare Kristofer Magnusson vid åklagarkammaren i Falun rollen som förundersökningsledare av ärendet.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete. Polisen jobbar med förhör, dörrknackning för att inhämta uppgifter från boende i närområdet och tekniska undersökningsåtgärder, säger Kristofer Magnusson.

Anhållne är en man

I lördags kväll bekräftade polisen att en person frihetsberövats men man har varit väldigt sparsam med uppgifter kring den personens identitet. Kristofer Magnusson bekräftar nu indirekt att det är en man som sitter anhållen.

Kan du säga något om hur gammal den anhållne är?

– Nej, jag säger ingenting som har med hans identitet att göra.

Söker polisen fler gärningsmän?

– Jag kan inte lämna uppgifter kring det på grund av rådande förundersökningssekretess.

Lägre misstankegraden

Mannen är fortfarande anhållen som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Nu har åklagaren till klockan 12 på tisdag på sig att besluta om mannen ska begäras häktad.

– Möjligen kan jag lämna mer uppgifter då, säger Kristofer Magnusson.

En person avled av sina skador efter skjutningen i fredags kväll. En annan person vårdas på sjukhus och polisen har kunnat hålla förhör med honom. Det är oklart vilka skador mannen har men de ska inte vara livshotande. Mannen flyttades under helgen till Uppsala universitetssjukhus för fortsatt vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Borlänge

Mer i ämnet