Foto: Patrik Qvicker/SVT

Åklagaren: Nya bevis om mordet i Idre

Uppdaterad
Publicerad

I maj hittades en man död i Idre i Dalarna morgonen efter sin 25-årsfest. Samma dag greps en man misstänkt för mord, men han friades senare i rätten.

Nu meddelar åklagaren Gun-Britt Ström att utredningen kring mordet i Idre återupptas. Hon kommer att lämna in nya bevis till hovrätten, och genomföra nya förhör.

– Tingsrätten har inte prövat väsentliga delar, bland annat tidpunkten när den misstänkte senast sågs på brottsplatsen, säger åklagare Gun-Britt Ström, till Aftonbladet.

Misstänkt mord i Idre 2016

Misstänk friades i tingsrätten

Det var i samband med en fest i 25-åringens hem i utkanten av Idre som mordet ägde rum den i mitten av maj 2016. En 29-årig man greps i sitt hem samma dag som 25-åringen hittades död. 29-åringen åtalades för mordet men friades av Mora tingsrätt i början av december.

Den friande domen överklagades av åklagaren Gun-Britt Ström till Svea hovrätt i slutet av december. Åklagaren har tidigare yrkat på livstids fängelse och i andra hand fängelse i 16 år.

Lampfot misstänks som mordvapen

Enligt polisens omfattande utredning avled 25-åringen av kraftigt våld mot huvudet tidigt på morgonen den 15 maj. I huset påträffades delar av en lampa som misstänks vara mordvapnet, men själva lampfoten saknas. Den har inte hittats, trots omfattande sökningar i terrängen i Idre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Idre 2016

Mer i ämnet