Anders Johansson är ambulanssjuksköterska i Leksand. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Ambulanssjuksköterskan Anders glad men orolig över miljonsatsningen

Uppdaterad
Publicerad

Det allvarliga läget i ambulanssjukvården i Dalarna har resulterat i att regionpolitiker vill satsa miljontals kronor på högre grundlöner för yrkesgruppen. Det tycker sjuksköterskan vid ambulansen i Leksand, Anders Johansson, är bra.

– Jag är jätteglad för att man tillför pengar men vi har inte fått se hur de kommer att fördelas. Min farhåga är att man bara kommer höja grundlönen för en yrkeskategori men jag hoppas att alla yrkeskategorier inom ambulanssjukvården kommer att kompenseras, säger han.

Under senaste tiden har läget varit allvarligt för ambulanssjukvården i Dalarna. SVT Nyheter Dalarna har rapporterat om att det fattas personal och att återhämtningen då blir försämrad enligt ambulanssjuksköterskan Anders Johansson i Leksand.

Dessutom är löneläget betydligt lägre inom ambulanssjukvården jämfört med slutenvården – något som politikerna i Samling för Dalarna nu vill ändra på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så påverkas Anders av övertidstimmarna – se mer i videon Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.