Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den saknade piloten hittades död av dykare vid sjöpolisen under onsdagen. Hör Rolf Bergström, inspektör vid sjöpolisen, berätta mer. Foto: Ann-Louise Julin, SVT

Saknade piloten påträffad död i anslutning till flygplansvraket i Siljan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som saknats sedan flygkraschen i Siljan i måndags påträffades vid sjöpolisens dykningar under onsdagen.

Mannen, som var i 20-årsåldern, påträffades i anslutning till flygplansvraket vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen, enligt Rolf Bergström, inspektör vid sjöpolisen.

Vraket ligger upp och ned på 26 meters djup.

Flygkraschen i Siljan

Det var i måndags strax efter klockan 16 som boende vid Siljans nordöstra strand såg hur ett amfibieflygplan som ska ha övat start och landning från vatten plötsligt kraschade ned i Siljan. De båda piloterna ombord var från Tyskland och hade lyft från Siljansnäs.

En man i 60-årsåldern hittades under det tidiga räddningsarbetet men hans liv gick inte att rädda. Den andre piloten, en man i 20-årsåldern, hittades död i anslutning till flygplansvraket av sjöpolisens dykare under onsdagen och bärgades.

Efter att ha lokaliserat och bärgat kroppen utförde sjöpolisen ytterligare ett dyk vid nedslagsplatsen för att bistå Statens Haverikommission med uppgifter om vraket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ola Olsson, utredare på Statens Haverikommission berätta mer om hur arbetet med att utreda flygplanskraschen kommer att fortsätta. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Siljan

Mer i ämnet