Arne Pettersson (S) hoppar av som revisor i Mora församling. Foto: Lotta Olin, SVT

Även revisorerna lämnar Mora församling: ”Svaren var goddag yxskaft”

Publicerad

SVT Dalarna har tidigare berättat att kyrkofullmäktiges ordförande i Mora, Christina Bröms (C), avgår med omedelbar verkan på grund av att hon inte kan stå för hur verksamheten bedrivs. Nu hoppar även de förtroendevalda revisorerna av, en av dem Arne Pettersson (S).

Något P4 Dalarna var först med att rapportera om. Arne Pettersson säger att det pågått en ”tystnadskultur” inom Mora församling och att de inte fått ta del av beslutsgången och ekonomin.

Till SVT Dalarna har revisorerna berättat att de i våras lämnade in en lista med 27 frågor kring eventuella brister i församlingens sätt att leda och styra verksamheten.

”Kan inte stå för verksamheten längre”

Alla har de fortfarande inte fått svar på, och därför är det också en av anledningarna till varför man nu hoppar av.

– Svaren var goddag yxskaft. Och många frågor har vi inte fått svar på än. Dessutom har de ju tagit in konsult på löpande räkning, säger Arne Pettersson (S) till SVT Dalarna, tidigare revisor i Mora församling, och fortsätter:

– Vi känner att vi inte kan stå för verksamheten längre.

Anna Hed (C) bemöter kritiken

Anna Hed (C), ordförande i kyrkorådet, har i en tidigare intervju med SVT bemött kritiken – som hon inte håller med om.

– Går man tillbaka och tittar på hur det ser ut när vi skickar ut kallelser och handlingar, så får man dem i tid, sade Anna Hed tidigare.

Till P4 Dalarna säger hon också att det är fritt fram för revisorerna att vara med på mötena om de skulle vilja.

Se hela inslaget och intervjun här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.